MENIU

Un tânăr a murit, după ce a căzut într-o râpă de pe un traseu interzis din Bucegi. ATENŢIE, IMAGINI ŞOCANTE!

Foto: RTV
Tânărul a alunecat pe zăpadă şi a căzut în hău, pe Valea Cerbului

Misiune grea, sâmbătă, pentru salvamontiştii din Prahova. Ei s-au chinuit ore în şir să salveze un turist care s-a aventurat pe un traseu interzis în Munţii Bucegi şi a căzut într-o râpă. Au reuşit să îl scoată cu un elicopter şi l-au dus de urgenţă la spital în Braşov. Pentru tânăr însă a fost prea târziu. A murit pe masa de operaţie.

Turistul a plecat, împreună cu un prieten, de la Cabana Omu spre staţiunea Buşteni, prin Valea Cerbului. Au ales însă un traseu interzis în această perioadă. La un moment dat, tânărul a alunecat pe zăpadă şi a căzut în hău. Colegul său a alertat salvamontiştii, care au venit şi l-au ţinut în viaţă până la venirea elicopterului.

"L-am găsit jos, la baza stâncii, într-o stare foarte rea, norocul nostru că mai respira puţin (...) I-am pus pansamente între dinţi, avem degetele toţi zdrobite, ne-a muşcat de degete ca să-i putem ţine gura deschisă, a fost fost greu", a povestit Vlad Voicu, salvamont Bran.

"Băiatul era inconştient cu politraumatisme craniene, pe porţiunea de 500 de metri pe care a alunecat erau foarte multe săritori, foarte multe praguri de până chiar la şi 20 de metri", a spus Laurenţiu Paraschiv, de la Salvamont Buşteni.

În aer, o altă echipă de salvatori montani gonea spre locul unde tânărul a căzut.

Eforturile salvamontiştilor au fost însă în zadar. Tânărul a murit pe masa de operaţie, la spitalul judeţean Braşov.

Salvamontiştii îi avertizează încă o dată pe turişti să nu meargă pe trasee interzise şi să aibă echipament de iarnă.