MENIU

Un şeic arab ar putea cumpăra casa de modă Christian Lacroix

Foto: blogspot.com

Şeicul emiratului Ajman care s-a declarat interesat de casa de modă Christian Lacroix a urma să depună miercuri o ofertă de scoatere de sub administrare judiciară "complet satisfăcătoare", după discuţiile purtate cu proprietarii americani ai casei de modă şi cu Christian Lacroix.

Şeicul Hassan ben Ali al-Naimi este un apropiat al familiei conducătoare din emiratul Ajman, cel mai mic din Emiratele Arabe Unite.

"Şeicul din Ajman urmează să transmită o ofertă complet satisfăcătoare", a declarat administratorul judiciar care se ocupă de acest caz, Régis Valliot.

Oferta, care trebuie să fie formală şi depusă oficial în cel mult 48 de ore, prevedere păstrarea angajaţilor, reglarea datoriilor şi cumpărarea de creanţe de la acţionari, a mai spus Valliot.

Acesta a adăugat că vor fi menţinute atât liniile de pret-a-porter, cât şi cele de lux, iar detaliile juridice vor fi soluţionate ulterior.

"Este soluţia ideală pe care nu îndrăzneam să o sper", a spus administratorul, care a adăugat că grupul italian Borletti "se retrage, fără legătură cu această ofertă, ci după îndelungi reflecţii".

Casa de modă Christian Lacroix, creată în 1987 şi proprietate a grupului american Falic, a anunţat, la sfârşitul lunii mai, sistarea plăţilor, după scăderea vânzărilor la colecţia feminină de prêt-à-porter cu 35%. În 2008, compania a înregistrat pierderi de 10 milioane de euro, raportate la o cifră de afaceri de 30 de milioane de euro.
Mai multe articole despre:
lux vânzare Christian Lacroix casă de modă