MENIU

Un sat de lângă Bucureşti stă pe un ''butoi'' cu bombe neexplodate

Foto: wikimedia.org

La 30 de kilometri de Bucureşti, un sat stă pe un butoi cu pulbere. La propriu! Un localnic a orbit în urmă cu trei săptămâni după ce un proiectil i-a explodat în faţă. Oamenii din zonă vorbesc, însă, de alte bombe care zac, încă în pământ neexplodate. Ei susţin că motivul pentru care acest lucru grav este ţinut sub tăcere de ani în şir ţine de bani.

Obuzele au fost găsite, de-a lungul timpului, în pietrişul scos din balastiera de la marginea comunei giurgiuvene Comana. Aici s-a nenorocit Florin Ene.

''Când am dat cu cazmaua am auzit o bufnitură, ca o capsă. M-am simţit lovit în ambii ochi şi am căzut, probabil, în genunchi. Am deschis ochii şi n-am văzut decât alb'', povesteşte Florin.

În urmă cu un an, ISU Giurgiu a dezamorsat un alt obuz găsit în zonă. Satul, însă, vuieşte din cauza altor patru bombe despre care se spune că au fost îngropate de angajaţii balastierei imediat ce au fost descoperite, în urmă cu aproape doi ani.

Primarul comunei ştie de bombele găsite în ultimii ani, dar nu crede că povestea celor patru obuze este reală.

Patronul balastierei nu a putut fi contactat. În lipsa lui, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu au început să caute proiectilele îngropate. Întreg perimetrul este luat la pas de genişti.

Mai multe articole despre:
bombe sat Giurgiu ISU obuze