MENIU

Un român arestat în cazul violului de la Guidonia, Italia, a recunoscut acuzaţia

Foto: lastampa.it

O sursă din poliţia italiană a declarat că unul dintre cei patru români acuzaţi de viol a recunoscut acuzaţia. Autorităţile urmează acum să compare probele biologice de la locul violului cu probe recoltate de la suspecţi.

Vittorio Tomassone, şeful Poliţiei din Roma, a anunţat că cei şase români au fost arestaţi pe autostrada Tivoli în timp ce se îndreptau spre nordul Italiei, cu intenţia de a părăsi ţara. Maşina românilor a fost blocată de poliţie pe autostradă.

Poliţia a anunţat că unul dintre agresori a furat telefonul mobil al victimei, iar peste câteva zile a sunat un prieten din Padova, spunându-i că va veni la el în curând, aceasta fiind proba care i-a ajutat să-i găsească şi să-i identifice pe agresori.

Toţi românii arestaţi au între 21 şi 24 de ani, fără locuri de muncă în Italia, iar doi dintre violatori sosiseră de două săptămâni în Italia, au declarat autorităţile italiene.

Cinci persoane au atacat un cuplu de italieni, joia trecută, în timp ce se aflau într-o maşină, în Guidonia, un orăşel la 25 de kilometri de Roma. Bărbatul a fost bătut şi închis în portbagaj, în timp ce agresorii au violat-o pe tânără.

Poliţia italiană a arestat şase români, patru fiind acuzaţi de viol iar ceilalţi doi de favorizarea infractorului, fiind cei care i-au ascuns timp de câteva zile.

Agresiunea i-a înfuriat pe cetăţenii italieni din zonă, care au început o adevărată vendetta împotriva imigranţilor, mai mulţi români şi albanezi fiind răniţi şi internaţi în spital.

Franco Frattini cere ca românii suspectaţi de viol în Italia să fie trimişi în ţară, dacă vor fi condamnaţi

Ministrul de externe italian Franco Frattini consideră că românii arestaţi pentru violarea unei tinere la Guidonia şi pentru agresarea logodnicului ei trebuie să îşi ispăşească o eventuală pedeapsă în România şi cere Bucureştiului să dea dovadă de solidaritate în acest sens, relatează La Repubblica.

"Violatrii români trebuie să îşi ispăşească pedeapsa în ţara lor", a declarat şeful diplomaţiei italiene. "Procedura este lungă", a admis Frattini, precizând: "Eu nu aş spune că aceştia sunt infractori români, un infractor este un infractor. Dar există date statistice: din nefericire din comunitatea română provin o mare parte dintre cei care comit infracţiuni în Italia".

"Aceşti infractori trebuie să îşi ispăşească pedeapsa în ţara lor, iar România trebuie să accepte aceste lucru. Ar fi o dovadă de solidaritate europeană în adevăratul sens al cuvântului dacă România ar accepta ca cetăţenii săi să îşi ispăşească pedepsele în închisorile sale". a adăugat oficialul italian

Frattini a precizat că din punctul său de vedere, "nu trebuie suspendat tratatul Schengen, dar este nevoie de mai multe eforturi pentru a combate infracţionalitatea", potrivit ANSA. "În Europa eu am fost responsabil cu extinderea spaţiului Schengen şi cred că am făcut bine. Schengen este o mare libertate la care nu trebuie să renunţăm". a subliniat el.

Între timp, ancheta privind românii suspectaţi pentru violul comis în noaptea de joi spre vineri la Guidonia, în apropiere de Roma, continuă. Poliţia a stabilit că bărbaţii nu aveau antecedente penale în Peninsulă, dar sosiseră la Roma numai de câteva săptămâni. Autorităţile italiene au cerut şi poliţiei române să verifice trecutul acestora. 

 

Mai multe articole despre:
români viol Guidonia