MENIU

Un rom, un karatist, un avocat şi Miron Cozma vor să fie preşedinţi VEZI VIDEO

foto: NewsIN
Candidaţi exotici pentru postul de preşedinte al României.

Un rom din neam de corturari, un bodyguard ultranaţionalist sau un avocat specializat în falimente. Sunt cu toţii oameni hotărâţi să candideze la preşedinţia României. Lor ar vrea să li se alăture şi fostul luceafăr a huilei, Miron Cozma, care şi-a pierdut însă dreptul de a candida din cauza mineriadelor.

"E timpul să fim împreună" este apelul lui Ninel Potârcă, romul aspirant la postura de candidat la preşedinţia României. Apoi o dă pe limba lui: "Caman te avau tumaro manuş baro pe cadoa cem la Româniaco!”. Adică: „Vreau să fiu omul vostru mare de pe meleagurile României!”. Omul şi-a făcut şi un calcul simplu: dacă la urne se prezintă 7 milioane de votanţi, aşa ca la europarlamentare, rromii lui, care, spune el, sunt peste un milion şi jumătate, reprezintă 20%. Aşadar, turul doi îi este asigurat!

Karatist şi naţionalist, singurul candidat antisistem, cum el însuşi se caracterizează, Marian Bătăiosu vrea şi el la Cotroceni. Are un blog cu poze unde îi avertizează pe duşmanii României că dacă vor îndrazni să calce pamânul sfânt al ţării îi va zdrobi cum zdobeşte elefantul muşuroiul de furnici, îi va face una cu pământul, şi praf şi pulbere se va alege de ei!. Totuşi, încheie el, "dacă eu, un necunoscut, un tânăr neluat în seamă de nimeni, un român oarecare, voi ajunge Preşedintele României, să ştiţi că asta e o minune."

Printre aspiranţii la postura de candidat se numără şi un avocat specializat în falimente: Gheorghe Piperea. El este convins că actuala criză economică vine din... lăcomie.

Miron Cozma ar vrea şi el să candideze, chiar dacă deocamdată nu are acest drept. În eventualitatea în care, totuşi, i se va permite şi-a făcut şi un plan: dacă va ajunge preşedinte primul lucru pe care îl va face va fi arestarea imediată a lui Iliescu, Constantinescu şi Băsescu. Dacă va exista, campania lui Miron Cozma se va purta mai mult prin închisori pentru că, spune el, deţinuţii din România trebuie emancipaţi.

Intenţia de a candida şi-a manifestat-o şi Remus Cernea, preşedintele ONG-ului "Solidaritatea pentru Libertatea de Conştiinţă". El s-a remarcat mai ales ca luptător pentru scoaterea icoanelor din şcoli.