MENIU

Un planor a aterizat forţat între comunele Mihăileşti şi Clinceni

Foto: flickr.com

Un planor a aterizat forţat între comunele Mihăileşti şi Clinceni. Pilotul planorului a fost rănit, dar a scăpat cu viaţă după aterizarea forţată.

Pilotul efectua un zbor de instrucţie şi se pare că în timpul zborului a pierdut curenţii tehnici ascendenţi şi a aterizat forţat într-un lan de floarea soarelui, a declarat directorul de investigaţii aeriene de la Ministerul Transporturilor, Mircea Ciucă.

Pilotul planorului a fost rănit, dar a scăpat cu viaţă după aterizarea forţată. Elicopterul SMURD a fost trimis imediat la locul aterizării forţate. Zona unde planorul a aterizat forţat este una greu accesibilă.

Pilotul planorului va fi transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, a precizat şefului SMURD, doctorul Raed Arafat. "Pilotul este rănit, are multiple fracturi, însă este în viaţă. Un elicopter al Ministerului Aministraţiei şi Internelor se află la locul accidentului şi îl va transporta pe pacient la spital", a precizat Arafat.

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit, vineri seară, în zona Aerodromului Clinceni. Pilotul şi-a pierdut viaţa în urma prăbuşirii avionului. Costel Mugurel Uţă era paraşutist instructor profesionist şi instructor TANDEM, având peste 320 de ore de zbor. Avionul s-a prăbuşit la scurt timp de la decolare, după ce motorul a luat foc.

Mai multe articole despre:
accident pilot clinceni planor