MENIU

Un ofiţer DGA Iaşi susţine că a fost împuşcat, însă medicii cred că plaga a fost produsă prin cădere

Foto: www.prevention-criminalite.ch

Poliţiştii ieşeni au demarat cercetări cu privire la un incident care a avut loc marţi noapte, după ce un ofiţer al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) Iaşi a depus o plângere în care susţine că a fost agresat şi împuşcat în apropierea locuinţei sale.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean afirmă că sesizarea ofiţerului DGA nu se confirmă, neexistând indicii privind o posibilă împuşcare a acestuia. Şefii poliţiei ieşene susţin că ofiţerul DGA s-ar fi aflat sub influenţa alcoolului. Una din ipotezele de lucru ale poliţiştilor, potrivit unor surse din IJP, este că ofiţerul DGA s-ar fi împiedicat în drumul spre casă, şi-ar fi pierdut cunoştinţa pentru câteva minute şi, ulterior, a alertat poliţiştii, prin dispeceratul 112, că a fost victima unei agresiuni şi că a fost împuşcat.

"Din primele verificări nu s-a constatat că a fost împuşcat, dar se fac cercetări să vedem dacă a existat o agresiune, această variantă nu este exclusă", a declarat subinspector Virginia Pralea, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie, dr. Florin Grămadă, a declarat că persoana în cauză are o plagă contuză provocată cel mai probabil prin cădere, şi nu prin împuşcare. Grămadă a adăugat că ofiţerul DGA va fi supus unei investigaţii medicale suplimentare în cursul zilei de joi.

Reprezentanţii DGA au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs incidentul. "Facem verificări prin structura internă. S-a dispus această verificare pentru a clarifica împrejurările incidentului", a declarat purtătorul de cuvânt al DGA, inspector Sarmizia Fetcu.
Mai multe articole despre:
medici Iaşi poliţist plângere DGA