MENIU

Un ofiţer de stare civilă din SUA nu a vrut să cunune un cuplu interrasial

Foto: Realitatea Tv

În secolul 21, când Statele Unite au un preşedinte afro-american, gestul unui ofiţer de stare civilă din statul Louisiana pare de neconceput. El a refuzat să cunune o femeie albă cu un bărbat de culoare. Eventualii lor copii ar avea de suferit de pe urma relaţiei interrasiale a părinţilor, a fost de părere ofiţerul.

Beth Humphrey şi Terence Mckay au decis să se căsătorească la începutul acestei luni. Planurile lor au fost date peste cap de ofiţerul stării civile. Acesta i-a spus viitoarei mirese că nu cunună cupluri interrasiale.

"Mi-a explicat ce s-a întâmplat şi i-am zis, primul lucru care mi-a trecut prin cap, "Vorbeşti serios? Vorbeşti serios?" şi ea mi-a răspuns "Da, vorbesc foarte serios", mi-a spus că nu ne căsătoreşte pentru că suntem un cuplu interrasial", a declarat Terence McKay.

Şi mai şocant este că ofiţerul stării civile a recunoscut că în ultimii doi ani şi jumătate a refuzat să căsătorească patru astfel de cupluri. Cu toate acestea nu se consideră rasist. Dimpotrivă spune el, se gândeşte la binele copiilor. Keith Bardwell a declarat că în cei 34 de ani de când este ofiţer la starea civilă a observat că relaţiile între persoanele de rase diferite se încheie adesea prin divorţ.

Cuplul, care între timp s-a căsătorit, intenţionează să îl dea în judecată pe Keith Bardwell. Totodată s-au sesizat Departamentul de Justiţie şi guvernatorul statului Louisiana. Acesta din urmă a anunţat că trece la măsuri disciplinare împotriva ofiţerului inclusiv retragerea licenţei de practică.
Mai multe articole despre:
SUA copii căsătorie Louisiana