MENIU

Un membru al guvernului italian cere castrarea violatorilor, în urma protestelor iscate după arestarea a şase români pentru viol

Foto: penneindiscrete.wordpress.com

Un membru al guvernului italian cere castrarea violatorilor, în urma protestelor iscate în Italia împotriva cetăţenilor români arestaţi pentru violul la Guidonia.

Şase cetăţeni români au fost arestaţi de poliţia italiană pentru violul din Guidonia. Patru dintre ei sunt acuzaţi de viol, iar ceilalţi doi de favorizarea infractorului. Alţi români au fost arestaţi în acest caz sub acuzaţia că i-au ascuns pe violatori.

Impresionat de acest caz, ministrul italian pentru Reforme, cunoscut pentru opiniile xenofobe, Roberto Calderoli, a propus castrarea violatorilor români, în acest caz, şi a tuturor violatorilor, în general. Extremistul Calderoli este membru al partidului Liga Nordului, care promovează măsuri împotriva străinilor.

Italienii furioşi din Guidonia  au atacat maşina de poliţie care îi aducea pe români la secţie, strigând: "Nenorociţilor! Lăsaţi-i liberi, pentru ca tatăl fetei să îi poată omorî!"

Victima violului, o tânără de 21 de ani, a declarat: "În sfârşit, s-a făcut dreptate. Acum ei nu vor mai putea să facă rău nimănui."

Românii nu au cazier şi nu sunt de etnie rromă. Doi dintre ei au 21 şi 24 de ani şi au fost prinşi de poliţie pe autostradă, în timp ce voiau să fugă din Italia, prin nordul ţării. Poliţia a folosit interceptări telefonice pentru a-i identifica şi a-i aresta.

Cinci persoane au atacat un cuplu de italieni, joia trecută, în timp ce se aflau într-o maşină, în Guidonia, un orăşel la 25 de kilometri de Roma. Bărbatul a fost bătut şi închis în portbagaj, în timp ce agresorii au violat-o pe tânără.

Agresiunea i-a înfuriat pe cetăţenii italieni din zonă, care au început o adevărată "vendetta" împotriva imigranţilor, mai mulţi români şi albanezi fiind răniţi şi internaţi în spital.

Mai mulţi manifestanţi au încercat să îl linşeze pe unul dintre suspecţi, relatează Il Tempo, în pagina sa electronică.

Mai multe articole despre:
români viol Roberto Calderoli Guidonia