MENIU

Un membru al clanului mafiot Gambino, expulzat în Italia după 22 de ani de închisoare în SUA

Foto: nypost.com

Un membru al familiei mafiote Gambino, una dintre cele mai importante din New York, a fost expulzat din Statele Unite şi a ajuns la Roma, însoţit de patru poliţişti italieni, transmite agenţia de informaţii aeroportuare Telenews, citată de AFP.

Rosario Gambino, care locuia în Statele Unite din 1968, a fost vizat de o procedură de expulzare pentru că nu a obţinut niciodată naţionalitate americană. În Statele Unite el a ispăşit o pedeapsă de 22 de ani de detenţie.

Mafiotul era căutat în Italia pentru trafic de droguri şi a fost pus sub acuzare în celebrul proces "Pizza Connection" (alianţă între clanurile din Palermo şi cinci familii mafiote din New York, în anii '70). Condamnat în primă instanţă la 20 de ani de detenţie, pedeapsa sa a fost redusă în apel la 16 ani.

Expulzarea italianului intervine în aceeaşi zi în care Peninsula marchează 17 ani de la atentatul împotriva celebrului judecător antimafie Giovanni Falcone, în 23 mai 1992, la Palermo. Rosario Gambino era unul dintre mafioţii anchetaţi de Falcone şi pe numele căruia a semnat un mandat de arestare în 1980.
Mai multe articole despre:
SUA Italia Mafia expulzare clan trafic de droguri