MENIU

Un loc în căminele studenţeşti, cumpărat ilegal, a ajuns la 600 de euro

Foto: wordpress.com

Preţul unui loc în căminele studenţeşti, cumpărat ilegal, a ajuns la 600 de euro, pe fondul unui deficit estimat, şi anul acesta, la câteva zeci de mii de locuri, potrivit asociaţiilor studenţeşti.

''Cazarea a început, în unele locuri, chiar de vineri, fără să fie semnalate alte probleme în afară de aglomeraţia de la preluarea camerelor. Uniunea noastră a organizat, şi anul acesta, o campanie prin care încercăm să surprindem nereguli la cazare. Astfel, am reuşit să prindem mai mulţi studenţi care şi-au cumpărat locuri în cămine şi vrem să ajungem şi la administratorii care fac un ban din cazările ilegale", a declarat preşedintele Uniunii Naţionale a Studenţilor din România, Ion Poenaru.

Cumpărarea de locuri în cămine nu este o practică nouă, din cauza crizei de spaţii pentru cazare şi a cererii ce depăşeşte cu mult capacitatea complexelor studenţeşti.

Dacă, în anii trecuţi, studenţii se arătau nemulţumiţi pentru că lucrările de construire a unor cămine noi se derulau lent, în 2009 numărul de locuri disponibile este similar cu cel din 2008. Universitatea Bucureşti, de pildă, oferă 5.345 de locuri de cazare, la fel ca în 2008.

"Nu avem construcţii noi în derulare. Avem un proiect pentru încă o clădire dedicată cazării studenţilor, dar nu ştim când vor începe lucrările, pentru că, deocamdată, nu sunt bani", spun reprezentanţii instituţiei.

Pentru a sta în căminele de stat, studenţii au plătit, anul trecut, între 80 şi 130 de lei lunar, în funcţie de anotimp. Regia pentru anul acesta nu a fost încă stabilită.

Citeşte şi A început calvarul cazărilor în căminele studenţeşti. Spune-ne şi povestea ta!