MENIU

Un israelian care s-a întors din Mexic prezintă simptome de gripă porcină

Foto: cbs.ca

Un israelian care s-a întors din Mexic a fost spitalizat în urma suspiciunilor că ar fi infectat cu noul virus al gripei porcine, iar dacă aceste bănuieli se confirmă, ar fi pentru prima dată când o persoană în Orientul Mijlociu ar contracta boala.

Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, a fost plasat în regim de izolare la spitalul Laniado din Netanya, prezentând simptome de gripă. El a sosit în Israel vineri şi a fost internat în noaptea de sâmbătă spre duminică. Directorul spitalului, profesorul Avinoam Shkolnik, a declarat că primele examinări clinice nu par să indice că pacientul ar fi infectat cu virusul gripei porcine, dar sunt în curs şi alte analize. Pacientul are febră puternică, însă viaţa sa nu este aparent în pericol, potrivit medicului.

Şeful serviciului epidemiologic al Ministerului Sănătăţii, doctorul Itamar Groto, a subliniat că de cinci ani Israelul este pregătit în privinţa riscurilor unei epidemii de acest tip. El a cerut tuturor persoanelor care se întorc din Mexic şi prezintă simptome de gripă să informeze imediat autorităţile medicale.

Bărbatul din Israel este prima persoană din Orientul Mijlociu suspectată că ar fi atinsă de această formă de gripă. Virusul gripei porcine este suspectat că ar fi la originea a 81 de decese şi a 1.324 de îmbolnăviri în Mexic.

Mai multe articole despre:
Israel Mexic tratament analize infectare gripă porcină