MENIU

Un inventator american va încerca să traverseze Atlanticul într-un submarin eco cu pedale

Foto: ecofriend.org

Inventatorul Ted Ciamillo a creat un mini-submarin alimentat cu energie produsă prin pedalare, cu ajutorul căruia va încerca sa traverseze Oceanul Atlantic. Pe parcursul celor 50 de zile ale expediţiei, Ciamillo va respira sub apă cu ajutorul unei măşti de scafandru şi va dormi într-un cort instalat deasupra submarinului.

Min-submarinul are o lăţime de 1,2 metri, o lungime de cinci metri şi nu este închis ermetic. În plus, greutatea aparatului va fi controlată prin intermediul unei capsule cu spumă PVC. ''Pilotul'' Ted Ciamillo va putea să se scufunde în apă sau să se ridice la suprafaţă prin umplerea sau golirea camerelor cu aer.

Inventatorul intenţionează să pedaleze la o adâncime de doi metri, şi să respire cu ajutorul unei măşti de scafandru, informează ecofriend.org.

Submarinul a fost construit din materiale puternice şi rezistente însă extrem de uşoare în greutate.

Dacă lucrurile vor funcţiona normal, după 50 de zile de pedalat şi de dormit într-un cort, instalat deasupra submarinului, Ciamillo ar parcurge 3.700 de kilometri de apă de la Capul Verde, pe coasta de vest a Africii, până în Barbados.

 

 

Mai multe articole despre:
energie submarin eco inventator