MENIU

Un îngrijitor zoo masează talpa unui leu - GALERIE FOTO

Foto: Caters
Foto: Caters
Foto: Caters
Foto: Caters

Cei mai mulţi oameni nu par prea entuziasmaţi să facă masaj la piciorul partenerului, dar să masezi piciorul unui leu... este chiar înspăimântător. Nu şi pentru un îngrijitor de la un zoo din Africa de Sud, care are cea mai mare grijă de lăbuţele regelui animalelor.

Alex Larenty, în vârstă de 50 de ani, îl tratează în mod regulat pe leul Jamu cu un masaj la picior, iar fotografiile arată că felina chiar apreciază gestul.

Rostogolindu-se prin iarbă ca o pisicuţă, Jamu pare a se distra de minune.

Imaginile au fost realizate la Lion Park, lângă Johannesburg, Africa de Sud.

Larenty, originar din Marea Britanie, a declarat că animalul are încredere oarbă în el. "Fotografiile demonstrază cât de bine se simte cu mine. Însă trebuie să ştii ce să faci, iar relaţia noastră s-a dezvoltat pe parcursul a şase ani. Jamu nu lasă pe nimeni, în afară de mine, să îl atingă. Avem 75 de lei în rezervaţie, şi îi ştiu pe toţi după nume, dar Jamu este vedeta. Aceşti lei mă cunosc, şi sunt blânzi, într-un fel, dar sunt totuşi periculoşi pentru oamenii pe care nu îi cunosc sau în situaţii de care nu sunt siguri", a declarat Larenty.

"Leii vin la mine când au cam un an şi atunci încep să le câştig încrederea şi îi antrenez ca să mă accepte. Nu folosesc nicio magie, doar le ofer prietenie şi dragoste", a povestit Larenty.