MENIU

Un inginer polonez a fost decapitat de talibanii pakistanezi

Foto: javno.com

Cinism fără margini al talibanilor pakistanezi. Aceştia au decapitat un inginer polonez răpit astă-toamnă şi au ameninţat că vor face la fel cu ceilalţi ostatici străini, atâta timp cât guvernele lor nu vor rupe relaţiile cu cel pakistanez.

Imaginile în care inginerul Piotr Stanczak este intervievat în engleză de răpitorii săi, apoi decapitat au fost lăsate la ambasada Poloniei de la Islamabad. În imagini se poate vedea cum, înainte de execuţie, răpitorii îi cer ostaticului să transmită diverse mesaje impuse către guvernul polonez şi către conaţionalii săi.

\'\'Aş spune guvernului Poloniei să rupă relaţiile cu Pakistanul deoarece Pakistanul nu a făcut nimic pentru mine\'\', este mesajul transmis de inginerul polonez.

Mişcarea Talibanilor din Pakistan ameninţă să facă la fel cu toţi străinii

\'\'După toate acestea, toţi străinii aflaţi în custodia noastră, fie ei chinezi, britanici sau de orice altă naţionalitate vor avea aceeaşi soartă ca Piotr\'\', spune unul dintre terorişti în înregistrare.

O singură televiziune poloneză s-a încumetat să distribuie, parţial, secvenţe din înregistrare. Autorităţile de la Varşovia nu au fost, deocamdată, în stare să reacţioneze. Aproape 1.600 de militari polonezi participă la cele două misiuni conduse de NATO, respectiv de Statele Unite în Afganistan.
Mai multe articole despre:
Pakistan taliban decapitat