MENIU

Un indonezian şi-a tăiat piciorul prins sub dărâmături ca să se salveze

Foto: www.habitat.org

Un tânăr indonezian şi-a tăiat propriul picior ca să poată ieşi de sub dărâmăturile unei clădiri care s-a prăbuşit la cutremurul devastator din 30 septembrie.

Lamran are doar 18 ani şi tocmai se angajase muncitor pe un şantier. Lucra la etajul şapte al unei clădiri când pământul a început să se cutremure. Un bloc de beton i-a prins piciorul. Toată lumea în jur fugea ca să se salveze.

Zece minute. Atât a avut timp ca să găsească o soluţie. A fost cea mai grea şi curajoasă decizie din viaţa lui: şi-a tăiat singur piciorul cu fierăstrăul. Să trăiască! Era singurul lui gând.

Unchiul său l-a găsit după un sfert de oră cu piciorul amputat. Conştient. L-a luat în braţe. A înfăşurat piciorul tăiat într-o cârpă şi l-a dus la cel mai apropiat spital. În ciuda coşmarului trăit, a sechelelor cu care a rămas, Lamran nu disperă.

Cutremurul din Indonezia a ucis aproape 800 de oameni. Alţi 300 sunt în continuare daţi dispăruţi. Autorităţile indoneziene estimează ÎNSĂ că numărul victimelor va ajunge la 3.000. 

Mai multe articole despre:
cutremur Indonezia picior fierăstrău amputare