MENIU

Un grup de activişti a intrat în conflict cu câţiva fermieri în Brazilia

Foto: RTV
Activiştii au sechestrat în semn de nemulţumire patru jurnalişti şi un avocat

Cinci oameni au fost ţinuţi ostatici pentru câteva ore în Brazilia, după ce un grup de activişti furioşi a intrat în conflict cu câţiva fermieri din nordul ţării. Spiritele s-au calmat abia după un schimb de focuri. Şapte protestatari şi un paznic au fost răniţi în timpul schimbului de focuri.

Activiştii, care denunţă împărţirea inegală a terenurilor agricole, au sechestrat în semn de nemulţumire patru jurnalişti şi un avocat. După circa patru ore ostaticii au fost eliberaţi în siguranţă. Cele două tabere s-au acuzat reciproc. Pe deoparte activiştii susţin că veniseră în ajutorul unor colegi care erau ţinuţi împotriva voinţei lor la o fermă din statul brazilian Para.

În timp ce încercau să îi salveze ar fi fost atacaţi de paznici. Fermerii spun însă că situaţia a fost exact pe dos şi că în fapt protestatarii ar fi fost cei care au atacat primii. Acest gen de incidente au loc frecvent în Brazilia unde 90% din terenurile agricole sunt deţinute de populaţia bogată.

Activiştii ocupă deoseori ferme în încercarea de a atrage atenţia asupra repartizării inegale a pământurilor cerând reforme în sectorul agricol.

Mai multe articole despre:
ostatici pământ fermieri reforme agricol activişti