MENIU

Un fermier cu cetăţenie româno-americană a fost amendat de jandarmi pentru că l-a înjurat pe Băsescu

Foto: Realitatea Tv

Un fermier cu cetăţenie româno-americană a fost ridicat de jandarmi în timpul protestului din faţa Palatului Cotroceni şi condus la Secţia 17 pentru că i-a adus injurii preşedintelui Băsescu, au declarat oficiali ai Jandarmeriei Române.

Potrivit oficialilor Jandarmeriei, cel amendat, Viorel Popescu, a fost sancţionat de mai multe ori pentru că a spart geamurile unor instituţii publice, printre care şi Ministerul Justiţiei.

Pe 28 octombrie a fost sancţionat contravenţional cu suma de 10.000 de lei, din nou, dar jandarmii au spus că niciuna dintre amenzile pe care i le-au aplicat, în trecut, nu a fost plătită.

Fermierii care au protestat, pe 28 octombrie, în Capitală, s-au îmbrâncit în mai multe rânduri cu jandarmii, încercând să rupă cordonul forţelor de ordine pentru a intra în Ministerul Finanţelor, Agriculturii şi în Palatul Cotroceni.

Potrivit Jandarmeriei, Sindicatul Crescătorilor de Taurine are autorizaţie pentru trei zile de protest, în faţa instituţiilor amintite. Protestul din 20 octombrie, de la Palatul Cotroceni, a primit aprobare pentru 500 de persoane, însă numărul participanţilor a fost de aproape 2.000.