MENIU

Un farmacist din judeţul Mureş vrea să facă o farmacie mobilă

Foto: RTV

În timp ce în marile oraşe farmaciile stau unele lângă altele, prin satele din România abia dacă găseşti de unde să cumperi o aspirină. Un farmacist din judeţul Mureş susţine, însă, că a găsit o soluţie. El vrea să înfiinţeze farmacii mobile, de unde bătrânii de la ţară şi-ar putea cumpăra medicamentele direct din poartă. Autorităţiile sanitare nu sunt, însă, de acord cu un asemenea proiect.

Zeci de familii din localitatea mureşeană Mura Mare trebuie să străbată o distanţă de cel puţin 20 de kilometri până la cea mai apropiată farmacie.

De doi ani, un farmacist din Reghin încearcă să dea viaţă proiectului prin care o farmacie pe roţi să se plimbe prin satele izolate din judeţ.

"Vreau să ajung la acei oameni care stau în zone izolate, sate chiar şi cătune, care nu au posibilitate sau chiar daca au, e foarte greu să se deplaseze acolo unde găsesc puncte de lucru sau chiar farmacii", a declarat farmacistul Horvath Geza.

Proiectul a fost analizat de Colegiului Farmaciştilor, dar şi de fostul ministru al sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

"Nu avem la ora actuală o bază legală pentru o astfel de activitate. Nu poate să ne asigure că medicamentul este sigur în această rulotă şi doi nu putem elibera prescripţie medicală într-un sat oarecare în care nici măcar asistenţă medicală nu există", a afirmat Iustina Vas, preşedinteColegiul Farmaciştilor Mureş.

Farmacistul speră totuşi, că până la urmă, propunerea lui va primi girul autorităţilor sanitare.

Mai multe articole despre:
bolnavi medicamente sate mobil farmacie autorităţi