MENIU

Un deţinut a evadat din arestul IPJ Dâmboviţa

Foto: escape.com
Au fost amplasate filtre ale poliţiei la toate intrările şi ieşirile din judeţ

Evadare din arestul IPJ Dâmboviţa! Ieri, un bărbat de 30 de ani, arestat preventiv pentru tâlhărie, a reuşit să scape din arestul poliţiei. Bărbatul se afla în camera de recreere a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dâmboviţa şi era supravegheat. În tot judeţul au fost instalate filtre ale poliţiei.

Fugarul a profitat de neatenţia poliţiştilor care trebuiau să îl supravegheze atât pe el cât şi pe un alt deţinut.

Purtătorul de cuvânt al IJP Dâmboviţa Alin Carpiuc a precizat: "Deţinutul a evadat prin desfacerea unei plase din curtea de plimbare amenajată în incinta arestului şi a părăsit perimetrul Inspectoratului prin escaladarea unui gard."

Poliţia a continuat întreaga noapte căutările bărbatului. În zona în care fugarul îşi are domiciliul, oamenii legii au făcut mai multe descinderi.

Poliţiştii au crezut că au dat de urma fugarului după ce o femeie din localitatea de domiciliu a bărbatului, Bezdead, judeţul Dâmboviţa, a chemat de urgenţă echipele jandarmilor, crezând că evadatul este prin zonă. Alrma a fost însă falsă.

Poliţiştii care se ocupau de supravegherea deţinutului sunt cercetaţi de către procurori care vor stabili dacă se fac vinovaţi sau nu de evadarea acestuia.

Conform presei din România, penitenciarele românesti ascund un paradox greu de explicat: deşi sunt prost dotate şi prin sistemele de securitate se poate trece ca prin brânză, puţini deţinuti au evadat.

Din 1980 până azi s-au înregistrat numai 39 de evădari din interiorul închisorii, dintre ziduri şi nu de la punctele de lucru, din spitale sau de la instanţele de judecată.