MENIU

Un deputat a fost transportat la spital, ocazie cu care s-a constatat că în lifturi nu intră o targă

Foto: Realitatea TV

Unui deputat PSD i s-a făcut rău luni la grupul PSD din Camera Deputaţilor, el fiind transportat de o ambulanţă la Spitalul de Urgenţă după ce colegul său, şeful Unităţii de primire la Spitalul de Urgenţe Iaşi, Tudor Ciuhodaru, i-a acordat primul ajutor.

Potrivit lui Ciuhodaru, deputatul căruia i s-a făcut rău era cunoscut ca având o patologie cardiacă. Şeful Unităţii primire urgenţe a Spitalului din Iaşi a spus că deputatul a acuzat o durere intensă în piept, respira greu, transpira şi apoi a leşinat. Ciuhodaru i-a acordat acestuia primul ajutor şi l-a stabilizat, după care deputatul a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul de Urgenţă pentru o evaluare.

La rândul său, Valeriu Zogea, care se afla şi el la grupul PSD în momentul în care colegului său i s-a făcut rău, a învinuit oboseala pentru incident, şi a opinat că deputatul a avut o cădere de calciu. Zgonea a precizat că a anunţat familia colegului său şi că acesta se află acum sub control, la Spitalul de Urgenţă.

Zgonea a acuzat faptul că în Palatul Parlamentului nu există un lift în care să poată intra o targă, şi de asemenea, nu sunt lifturi care se pot debloca repede, pentru cazuri de urgenţă. De asemenea, deputatul PSD a spus şi că nu există o procedură bine pusă la punct prin care cabinetul medical al Camerei să comunice cu Ambulanţa care se află la Parlament, pentru cazuri de urgenţă, astfel încât să existe reacţie rapidă în astfel de cazuri.

Mai multe articole despre:
parlament PSD deputat Camera Deputaţilor leşin