MENIU

Un delfin a stat trei zile cu un prieten rănit de rechin, apoi l-a condus la oameni pentru ajutor

Foto: Icon Images Newspix
Foto: Icon Images Newspix
Foto: Tangalooma Island Resort

Un delfin rănit grav de un rechin a fost escortat de un prieten-delfin pentru a cere ajutorul oamenilor.

Nari avea o rană imensă, foarte gravă, în spatele capului şi pe spate. Delfinul în vârstă de 21 ani nu a apărut pentru hrănirea lui rituală de lângă coasta Queensland, iar experţii în viaţa sălbatică au crezut că a murit.

Nici prietenul lui Nari, Echo, nu a mai apărut. Însă, după trei zile, cei doi au apărut împreună.

Trevor Long, un expert în delfini de la Sea World a declarat că delfinii sunt animale extrem de sociale şi au o legătură foarte puternică. "Credem că Echo a stat alături de prietenul său până când acesta s-a simţit suficient de puternic pentru a se întoarce în zona de hrănit", a declarat Long.

Se pare că simpatia lui Echo pentru Nari vine dintr-un incident asemănător din 1996, când Echo a fost şi el atacat de un rechin.

Ce i-a bucurat şi mai mult pe experţi a fost că Nari a avut încredere în oameni, aceştia putând să îl scoată din apă fără ca delfinul să se zbată, pentru a-l duce la veterinar.

"Rana este foarte gravă - muşcătura a trecut prin piele, carne şi a sfâşiat muşchiul, şi Nari este destul de umflat. Îi vom tăia carnea sfâşiată de rechin şi îl vom trata într-o piscină specială, aflată în carantină, de la Sea World. Apoi sperăm ca rana să se vindece în interior. Avem speranţe mari că îşi va reveni, iar apoi îl vom elibera înapoi în sălbăticie, unde suntem siguri că îl aşteaptă Echo", a mai spus Long.

Un grup de 13 delfini vin în fiecare seară pe coasta insulei Moreton, din Australia, pentru a fi hrăniţi cu mâna de experţii în viaţa sălbatică şi de turişti.