MENIU

Un curs aproape de 4 lei/euro ar avantaja economia românească

Foto: ghidelectric.wordpress.com

Actualul nivel al cursului de schimb, de aproape 4,3 lei/euro, este ridicat, potrivit specialiştilor din piaţă, care spun că o coborâre către 4 unităţi/euro ar fi un prag mult mai rentabil pentru economia românească.

“Cred că actualul curs este uşor cam depăşit. Din punct de vedere economic, un curs care să fluctueze între 4 şi 4,3 lei/euro cred că ar fi mai potrivit”, spune economistul-şef al Raiffeisen Bank România, Ionuţ Dumitru. “În ceea ce priveşte evenimentele de pe scena politică, eu cred că lucrurile se vor calma în următoarea perioadă. Nu trebuie să uităm de negocierile cu Fondul Monetar Internaţional şi de faptul că preşedintele Traian Băsescu a numit destul de repede un premier”, a adăugat el.

Pe de altă parte, Banca Naţională a României (BNR) a anunţat că nu ţinteşte un anumit nivel al cursului. "Piaţa este stabilă acum, iar acesta este şi obiectivul Băncii Naţionale. De asemenea, piaţa monetară este una cu desfăşurare amplă, iar un anumit nivel al cursului, de o zi sau două, nu are o semnificaţie aparte. BNR nu are ca ţintă un anumit curs”, a declarat consilierul guvernatorului BNR Adrian Vasilescu. Citeşte mai mult în Business Standard

Mai multe articole despre:
CURS curs valutar curs euro curs BNR previziuni euro