MENIU

Un copil de trei ani a murit după ce a fost strivit de 11 plăci de rigips, într-un magazin

FOTO: RTV
Un copil a fost strivit de 11 plăci de rigips, într-un supermarket din Timişoara.

Un copil de numai trei ani a murit, marţi, strivit de mai multe plăci de rigips, într-un magazin de materiale de construcţii. Plăcile, care cântăreau peste 300 de kilograme, fuseseră aşezate de părinţii micuţului într-un cărucior. Într-un moment de neatenţie, în timp ce părinţii stăteau la coadă, s-au prăbuşit peste copil. Poliţiştii şi Direcţia de Protecţie a Copilului au început o anchetă.

Totul s-a întâmplat la raionul de materiale de construcţii. Părinţii copilului, împreună cu o a treia persoană, încercau să încarce pe un cărucior tip platformă 11 plăci de rigips pe care doreau să le cumpere. La un moment dat, din cauza supraîncărcării căruciorului pe o singură parte, acesta s-a dezechilibrat şi s-a răsturnat pe o parte peste micuţ, prinzându-l sub plăcile de gips.

Băieţelul a fost dus imediat la spitalul de Urgenţă din Timişoara cu traumatism cranio-cerebral şi în comă de gradul patru. Medicii s-au luptat timp de şapte ore să îl salveze, dar nu au reuşit. Tragedia este acum în vizorul poliţiştilor.

"Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs acest accident", a declarat purtătorul de cuvând IPJ Timiş, Sergiu Rus.

Părinţii baiatului ar putea fi acuzaţi de neglijenţă dacă se dovedeşte că nu au avut grijă de copil. Cei de la Protecţia Copilului iau însă în calcul şi ipoteza unui accident.

"Am solicitat realizarea unei achete sociale pentru a vedea care este situaţia familiei dacă această familie s-a făcut sau nu vinovată vreodată de neglijenţă în cazul copiilor", a afirmat purtătorul de cuvânt de la Protecţia Copilului Timiş.

Mai multe articole despre:
accident copil Timiş