MENIU

Un bucureştean îşi face casă pe terenul de baschet al unei şcoli

Foto: Realitatea Tv
Părinţii se tem acum pentru siguranţa copiilor lor, iar profesorii se plâng că au rămas fără spaţiu pentru orele de sport

Vilă în curtea şcolii. Se întâmplă în Bucureşti, în sectorul şase. În curtea şcolii generale nr. 59, pe terenul de baschet se construieşte o clădire. Din cauza şantierului, părinţii se tem pentru siguranţa copiilor lor, iar profesorii se plâng că au rămas fără spaţiu pentru orele de sport.

Părinţii sunt nemulţumiţi că elevii au rămas fără spaţiu de joacă. "Problema care ne doare cel mai tare este că intrarea elevilor s-a îngustat. Nu mai spun că dacă ar fi un incediu în şcoală, maşina pompierilor nu ar avea cum să se strecoare" a declarat Mariana Roşu, director Şcoala 59. Profesorii spun că au multe cereri din partea părinţilor care vor să îţi dea copiii la o şcoală unde aceştia, pot face baschet.

Terenul a fost retrocedat în 2006, prin decizia Primăriei Capitalei. Potrivit legii, proprietarul ar fi putut primi teren în altă parte sau despăgubiri în bani, dar comisia de atunci a considerat că nu afectează activitatea şcolii şi a hotărât că varianta de faţă este cea mai bună. În urmă cu două luni, proprietarul a început să îşi construiască o clădire cu două etaje,  cu o autorizaţie dată de primăria sectorului şase.

Această construcţie se execută pe teren proprietate personală. Dar înseamnă o bucată din curtea şcolii. Noi trebuie să respectăm titlul de proprietate  de la momentul prezentării pentru cererea de autorizaţie", Florin Călin, şef serviciu disciplină în construcţii, sector 6.

Proprietarul poate fi sancţionat, cel  mult, pentru că nu a respectat regimul de înălţime al construcţiei, cu o amendă până la 10 mii de lei.
Proprietarul clădirii nu a putut fi contactat pentru a comenta situaţia.

Mai multe articole despre:
şcoală elevi şantier curte