MENIU

Un bebeluş a fost uitat de o asistentă într-un aparat pentru fototerapie

Foto: RTV

Un băieţel în vârstă de doar trei zile se află în stare gravă, după ce o asistentă de la Maternitatea Bucur l-a uitat într-un aparat special pentru fototerapie, la care sunt supuşi nou născuţii care fac icter.

Băieţelul a fost internat la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu cu arsuri pe 20% din suprafaţa corpului şi a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. "Bebeluşul este internat la Secţia de Reanimare, sub supraveghere specializată, cu prognostic rezervat, iar mâine (pe 16 noiembrie - n.r.) o să continue planul chirurgical al problemelor de arsură", a precizat doctorul Steluţa Giuvelea, de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. 

La Spitalul "Sfântul Ioan", în subordinea căruia se află Maternitatea Bucur, s-a constituit o comisie de anchetă care va analiza împrejurările în care bebeluşul a fost lăsat prea mult timp în aparatul de fototerapie, a declarat managerul spitalului, Alexandru Ciocâlteu.

Potrivit acestuia, copilul a fost supus fototerapiei, fiind vorba nu de incubator, ci de un aparat special pentru fototerapie la care sunt supuşi nou născuţii care fac icter. "Din câte am fost informat, bebeuşul a fost lăsat prea mult pe o parte în acest aparat, se pare că nu a fost respectată procedura standard, bebeluşul nu a fost supravegheat. În mod normal o şedinţă de fototerapie nu poate depăşi mai mult de 16 ore pe zi, iar bebeluşul trebuie întors din două în două ore", a precizat Ciocâlteu.

"Această eroare medicală, că altfel nu pot să îi spun, va fi tratată cu toată seriozitatea. Asistentei care a răspuns de sugar, nu îi mai este permis să lucreze, iar mâine (16 noiembrie -n.r.), cu Comisia de Etică, vom lua măsurile cele mai drastice, mergând până la desfacerea contractului de muncă şi sanctiuni inclusiv pentru medicul de gardă şi medicul şef de secţie", a declarat managerul Spitalului Sfântul Ioan, profesor doctor Alexandru Ciocâlteu. 

Una dintre asistente şi-a dat demisia, a completat doctorul, iar părinţii sunt hotărăţi să dea în judecată spitalul, medicii şi asistentele care erau de gardă.

Mai multe articole despre:
copil bebeluş arsuri asistenţă incubator