MENIU

Un autoturism de lux în valoare de 170.000 de euro a luat foc pe autostrada Bucureşti-Piteşti

Foto: RTV
Un autoturism în valoare de peste 100.000 de euro a fost distrus în totalitate, după ce a luat foc

Un autoturism de lux, în valoare de aproximativ 170.000 de euro, a ars aproape complet luni, la km 91 al autostrăzii A1 Bucureşti-Piteşti, iar circulaţia rutieră în zonă a fost blocată pe ambele sensuri în urma acestui incident.

În momentul izbucnirii incendiului, la volanul autoturismului Audi R 8, fabricat în 2009, se afla un mecanic al unei reprezentanţe auto din Capitală, la care maşina fusese lăsată pentru o revizie. Şoferul a reuşit să tragă maşina pe banda de refugiu, iar un echipaj de pompieri din cadrul ISU Argeş a intervenit rapid, însă autoturismul a ars aproape în totalitate.

Deocamdată nu se cunosc cauzele izbucnirii incendiului. Poliţia Autostrăzii A1 a deschis o anchetă pentru a afla dacă mecanicul auto care se afla la volanul maşinii efectua un test autorizat pentru depistarea unor eventuale defecţiuni tehnice sau dacă ieşise cu maşina la plimbare.

În urmă cu câţiva ani, un Ferrari 612 Scaglietti achiziţionat de fostul fotbalist Gabi Popescu cu aproape 300.000 de euro a luat foc tot pe A1. Tot un autoturism Ferrari a fost distrus aproape în totalitate,în 2009, la Sebeş, după ce a derapat, din cauza vitezei şi a carosabilului umed, şi a lovit alte două maşini care circulau regulamentar din sens opus, luând apoi foc.