MENIU

Un angajat al T-Mobile din Marea Britanie a vândut datele personale a mii de clienţi

<descriere>

Autorităţile britanice au anunţat o anchetă în cazul vânzării, de către un angajat al filialei locale a operatorului german de telefonie mobilă T-Mobile, a datelor personale a mii de clienţi, cel mai mare scandal de acest gen din Marea Britanie, relatează AFP.

 

Anchetatorii din cadrul Biroului Comsiei de Informaţii (ICO), ce răspunde de protejarea datelor personale, \"colaborează cu o societate de telefonie mbilă, după ce aceasta a anunţat că angajaţii au vândut informaţii din contractele cu clienţii, inclusiv date personale\", a anunţat ICO.

Comisia nu a precizat numele societăţii, însă T-Mobile UK a anunţat la rândul său că a alertat ICO, după ce a descoperit că un angajat, ce a părăsit apoi compania, a vândut date personale ale clienţilor. \"Am creat apoi un sistem de supraveghere menit să reducă riscurile repetării\" acestei situaţii, a anunţat un purtător de cuvânt T-Mobile UK.

\"Informaţiile au fost vândute grupurilor concurente, ai căror agenţi au utilizat datele pentru a apela clienţii înainte de expirarea contractelor, pentru a le prezenta o ofertă concurentă. Operatorul susţine că mii de date au fost obţinute ilegal şi că au fost implicate sume substanţiale de bani. ICO a obţinut mai multe mandate de percheziţie şi a anchetat anumite locuri\", a precizat comisia.

Şeful comisiei, Christopher Graham, a declarat că legislaţia în cazul delictelor de acest gen este \"insuficientă pentru a descuraja implicarea în astfel de activităţi criminale lucrative\". \"Ameninţarea cu închisoarea, nu cu o amendă, ar fi un mijloc de convingere mai eficace\", a completat el.

 

Mai multe articole despre:
Anglia clienţi