MENIU

Un angajat al ArcelorMittal Hunedoara a murit după ce a căzut de pe o platformă înaltă de 17 metri

Foto: hellocompany.org

Un angajat al ArcelorMittal Hunedoara a murit, după ce a căzut de pe o platformă situată la o înălţime de 17 metri, în timp ce verifica starea de încărcare a unui siloz de feroaliaje. Echipajul SMURD chemat la locul accidentului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa.

Potrivit prim-procurorului Daniel Gheorghe Negrea, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara, bărbatul, în vârstă de 46 de ani, a murit la scurt timp după impactul cu solul. Cadavrul bărbatului a fost transportat la Institutul de Medicină Legală Hunedoara, pentru ca, după efectuarea necropsiei, să fie stabilite cauzele exacte ale morţii.

Cercetările cu privire la împrejurările în care s-a produs accidentul de muncă vor fi continuate de reprezentanţi ai Parchetului Hunedoara şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara. "Nu este vorba de o sinucidere", a spus prim-procurorul Daniel Negrea.

Pe de altă parte, pentru conducerea ArcelorMittal Hunedoara, moartea angajatului este de neînţeles. "O anchetă detaliată va fi făcută de o comisie de specialitate din cadrul corporaţiei. Sunt semne de întrebare cu privire la ce s-a întâmplat. Nu ne explicăm cum a căzut bărbatul", a declarat Remus Păţan, directorul general al ArcelorMittal Hunedoara.

Oţelăria Electrică de la ArcelorMittal Hunedoara este închisă din data de 6 februarie pentru efectuarea unor lucrări de modernizare şi întreţinere. Activitatea secţiei va fi reluată pe 23 martie.

Ultimul accident de muncă soldat cu victime omeneşti s-a petrecut în incinta combinatului de la Hunedoara în 2007.