MENIU

Un american investeşte 10 milioane de dolari într-o revistă, în plină criză a presei

Foto: www.webtvwire.com

În contextul celei mai dezastruoase crize din istoria modernă a presei, un american a decis să investească 10 milioane de dolari din propria avere într-o nouă publicaţie destinată călătoriilor, denumită "Afar", scrie presa americană.

Având un preţ 4,95 dolari, revista se va baza pe vânzarea de spaţiu publicitar şi va apărea de şase ori pe an. Iniţiatorul demersului, americanul Greg Sullivan nu are niciun fel de experienţă în media, dar consideră ca noua publicaţie ar putea fi un succes tocmai datorită "prospeţimii pe care o poate aduce ideea unui om din exteriorul industriei".

Publicaţia se adresează în special excursioniştilor pasionaţi, trecuţi de 45 de ani, cu venituri peste medie.

Revista va beneficia de o campanie de lansare în iunie, bazată pe strategii de "direct mailing" şi  îşi va face intrarea pe piaţă cu un tiraj iniţial de 50.000 de exemplare, urmând ca acesta să ajungă la 300.000, până în 2010.

Proprietarii revistei doresc ca acesta să devină în timp un brand, printr-o abordare multimedia, care să inlcudă evenimente speciale, cărţi şi show-uri de televiziune. Totodată, a fost înfiinţată o fundaţie, Afar Foundation, care va sponsoriza programele de schimb intercultural pentru cei interesaţi.

Greg Sullivan a strâns o avere importantă la începutul anilor 90, din jocuri video şi din industria închirierilor de automobile.
Mai multe articole despre:
SUA publicitate revista criza financiară