MENIU

Un al doilea concert comemorativ pentru Michael Jackson ar putea avea loc la Londra la 29 august

Foto: staind.com

Un concert comemorativ pentru Michael Jackson este propus pentru 29 august, ziua în care regele muzicii pop ar fi împlinit 51 de ani, pe arena O2 din Londra, unde artistul, decedat la 25 iunie, se pregătea să susţină o serie de concerte marcând revenirea sa în viaţa artistică.

Cotidianul britanic The Daily Telegraph citează ca sursă a acestei informaţii site-ul showbiz411, dedicat ştirilor din lumea vedetelor, şi reaminteşte că Randy Phillips, promotorul turneului This Is It pe care se pregătea să-l înceapă în iulie Michael Jackson declarase că speră să transforme spectacolele vedetei prematur dispărute într-un concert omagial în care să apară şi familia sa.

Phillips, preşedintele companiei AEG Live, cea care se ocupa de promovarea seriei-maraton de 50 de concerte programate pe arena O2 din Londra, a spus că fraţii lui Michael Jackson ar putea cânta împreună în memoria acestuia. Phillips a negat că cel supranumit regele muzicii pop avea trac şi a insistat că în timpul repetiţiilor din săptămâna precedentă morţii sale Michael Jackson a avut o prestaţie "uimitoare".

"Lumea trebuie să vadă această producţie. Ar fi fost, dacă nu s-ar fi întâmplat această tragedie, unul dintre cele mai uimitoare spectacole din toate timpurile, deci vrem ca lumea să vadă o parte din el. Îmi imaginez că ar putea fi făcut sub forma unui omagiu, cu familia sa, cu fraţii cântând, cu surorile şi starurile care au fost influenţate de el. Discutăm cu familia sa în legătură cu acest subiect. Cu cât mai repede, au atât mai bine", a declarat Randy Phillips într-un interviu pentru Sky News.

O ceremonie publică de omagiere a lui Michael Jackson a avut loc marţi, cu participarea familiei, apropiaţilor şi fanilor starului, la Staples Center din Los Angeles. În total aproape 18.000 de persoane au fost prezente pentru a-i aduce starului un ultim omagiu. În sala de spectacol, în faţa scenei, a fost adus şi sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Michael Jackson. Sicriul aurit şi acoperit cu flori roşii, a cărui valoare a fost estimată la 25.000 de dolari, fusese transportat din capela cimitirului Forest Lawn din Hollywood. Cântăreţii de muzică pop Mariah Carey, Usher şi Jennifer Hudson au cântat alături de veteranii muzicii R&B Smokey Robinson, Lionel Richie şi Stevie Wonder, iar vedete sportive precum Magic Johnson sau Kobe Bryant şi alte celebrităţi au participat la eveniment.

Municipalitatea a desfăşurat forţe de ordine suplimentare, pregătite să ţină mulţimile sub control, însă atmosfera a fost calmă, nu au existat incidente şi fanii au venit în număr mai mic decât se aşteptau autorităţile, preferând probabil să dea curs sfaturilor de a urmări ceremonia de acasă, în faţa televizoarelor.

Moartea lui Michael Jackson, la numai 50 de ani, în urma unui stop cardiac ale cărui cauze încă nu sunt cunoscute, a şocat o lume întreagă. 
Ceremonia a fost transmisă în direct atât de principalele posturi americane de televiziune, cât şi pe internet, făcând o audienţă fără precedent de la învestirea în funcţie, la 20 ianuarie, a preşedintelui american Barack Obama, primul preşedinte de culoare al Statelor Unite.
Mai multe articole despre:
Londra Michael Jackson O2