MENIU

Un Airbus al companiei Air France a dispărut luni deasupra Atlanticului

Foto: Realitatea.NET
Nicolas Sarkozy: Şansele de a găsi supravieţuitori sunt reduse

Oficial, autorităţile nu au anunţat că avionul s-ar fi prăbuşit, însă chiar preşedintele francez Nicolas Sarkozy a transmis condoleanţe familiilor. Rudele celor care se aflau în aeronava plecată din Rio de Janeiro, cu destinaţia Paris, nu mai au nici o speranţă. În aeronava dispărută deasupra Atlanticului se aflau 228 de oameni.

Autorităţile nu au anunţat oficial că avionul s-a prăbuşit, dar nimeni nu mai crede în minuni. Preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy a transmis deja condoleanţe.

"Şansele de a găsi supravieţuitori sunt reduse. Nu avem nicio informaţie precisă despre ce s-a întâmplat", a declarat preşedintele Franţei.

Avionul a dispărut de pe radare după ce a transmis semnale automate care indicau probleme la circuitele electrice, în mijlocul unei furtuni. Compania Air France a anunţat că la bordul avionului s-ar fi produs un scurtcircuit, probabil din cauza unui fulger.

Avionul dispărut de pe radar trebuia să aterizeze la Paris ieri, la ora 12.10. 

Printre pasageri se aflau cel mai tânăr descendent al dinastiei imperiale braziliene, Pierre-Louis d'Orléans-Braganca, dar şi directori executivi ai concernelor Krupp, Michelin şi Vale.