MENIU

Udrea: Am fost acuzată că am şantajat presa, refuzând să public numele ziariştilor care au beneficiat de diurne din partea MT

Foto: RTV

Elena Udrea, ministrul Turismului, nu este deloc mulţumită de turnura pe care au luat-o "dezvăluirile" pe care le-a făcut, recent, la Realitatea TV. "Am fost acuzată că aş fi săvârşit o infracţiune, şi anume că aş fi şantajat presa, refuzând să public numele ziariştilor care au beneficiat de diurne din partea Ministerului Turismului", a spus, vineri, Elena Udrea.

În editorialul "Teatru scurt cu Udrea şi Turcescu", semnat de Mircea Marian şi publicat în ediţia de joi a ziarului , "am fost acuzată că aş fi săvârşit o infracţiune, şi anume că aş fi şantajat presa, refuzând să public numele ziariştilor care au fost prezenţi, pe cheltuiala ministerului, la acţiuni de promovare a turismului în străinatăte. Sunt lucruri extrem de grave, pe care nu le-am săvârşit niciodată", se arată într-o scrisoare deschisă trimisă vineri de ministrul Turismului, Elena Udrea.

"Nu există nicio situaţie în care să fi încercat să obţin avantaje de la vreun ziarist spunându-i, sau măcar sugerându-i acestuia că ar avea legatură cu lista. Am explicat, în mai multe rânduri, inclusiv Evenimentului Zilei, care este temeiul legal al deconturilor pentru deplasările ziariştilor (HG 169/2001, HG 928/2001, HG 413/2004, HG 387/2007, HG 120/2008 şi HG 314/2009) şi am afirmat că, în virtutea art.12, lit.d din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, numele ziariştilor nu este public", se precizează în scrisoare.

În opinia ministrului Udrea, "o discuţie de culpabilizare a ziariştilor care au scris despre promovarea turistică a României, discuţie iniţiată tot de mass-media, în contextul atacurilor politice care mă vizează, este o dovadă de ipocrizie a celor care o generează". 

"Spun acest lucru fiindcă simplii ziarişti nu decid ce se publică şi ce apare pe post, ba chiar se supun adesea unor decizii editoriale nedrepte", s-a arătat nemulţumită Elena Udrea.

"Având în vedere faptul că acuzaţia pe care mi-aţi adus-o este extrem de gravă, va solicit dumneavoastră, Evenimentului Zilei, precum şi autoruluiacestui articol, Mircea Marian, ca, în termen de 24 de ore, să publicaţi numele ziariştilor şantajaţi de mine şi să faceţi dovada acestui şantaj", se mai arată în finalul scrisorii.