MENIU

Udrea a semnat contractul de finanţare pentru managementul deşeurilor din judeţul Giurgiu

Foto: thedailygreen.com

Ministrul interimar al Mediului, Elena Udrea, a semnat marţi contractul de finanţare din fonduri europene pentru proiectul de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Giurgiu, în valoare de 26,76 milioane euro, din care finanţarea nerambursabilă de la UE va fi de 19,66 milioane euro.

Pe 8 octombrie, Ministerul Mediului anunţa că Bruxelles-ul a aprobat un nou proiect de management integrat al deşeurilor, finanţat din fonduri UE, prin care vor fi închise depozitele urbane de deşeuri neconforme din judeţul Giurgiu, valoarea totală a investiţiei depăşind 26 milioane euro fără TVA.

Prin acest proiect vor fi construite un depozit judeţean de deşeuri la standarde europene, o staţie de sortare a deşeurilor şi o staţie de compostare, toate situate în localitatea Frăteşti, precum şi alte facilităţi de colectare a deşeurilor (platforme şi centre de colectare). De asemenea, vor fi închise şi ecologizate două depozite urbane de deşeuri neconforme situate în localităţile Giurgiu şi Bolintin Vale şi vor fi achiziţionate echipamente de colectare a deşeurilor.

Finanţarea nerambursabilă de la bugetul de stat va fi de 4,4 milioane euro, iar contribuţia financiară de la bugetele localeva fi de 2,67 milioane euro.