MENIU

Ucis din greşeală. Un ziar italian a dat publicităţii imagini în care un român a căzut victima unei răfuieli între mafioţi

Foto: RTV
IMAGINI ŞOCANTE: Un lăutar român de etnie romă, victimă nevinovată a unei răfuieli între mafioţii din Napoli

Un ziar local din Italia a dat publicităţii secvenţe din filmul morţii unui român, victimă nevinovată a unei răfuieli între mafioţi. Bărbatul a fost împuşcat din greşeală, la Napoli, pe 26 mai, într-o staţie de metrou.

Trei camere de supraveghere au surprins ultimele minute din viaţa lui Petru Bârlădeanu, un lăutar român de etnie romă. Procurorii din Napoli au stabilit deja că acesta nu a fost ţinta mafioţilor.

Bărbatul s-a aflat la locul nepotrivit în momentul nepotrivit şi a încasat două gloanţe. Românul a fost lovit în picior şi torace şi s-a prăbuşit în staţia de metrou, sub ochii soţiei. Timp de o jumătate de oră, nimeni nu i-a sărit în ajutor şi a fost lăsat să zacă până a murit. Unii trecători au început chiar să facă fotografii, în loc să cheme o ambulanţă.

Familia tânărului ucis la Napoli acuză autorităţile din Italia şi România că nu au făcut nimic nici pentru prinderea autorilor şi nici pentru repatrierea trupului lui Petru Bârlădeanu. Mai mult, soţia tânărului spune că oficialii italieni s-au purtat urât cu ea. Femeia se afla în Italia cu soţul şi un copil şi încerca să strângă bani pentru a-şi repara casa din Iaşi.

După ce a fost împuşcat în spate, Petru Bârlădeanu a mai trăit un sfert de oră şi apoi s-a stins în braţele femeii. Nimeni nu i-a sărit în ajutor. "Nu mi-a dat o mână de ajutor, mă izbeau şi spuneau că sunt drogată. Că m-am drogat", a declarat Mirela Lupu, soţia victimei.

Rudele spun că de vină sunt în primul rând autorităţile din Italia, care au dat dovadă de neglijenţă şi nepăsare. În opinia lor, vinovate sunt şi cele din România, pentru că nu au intervenit ca trupul lui Petru Bârlădeanu să fie repatriat. Familia a împrumutat bani pentru a-l aduce în ţară.

De la autorităţile italiene nicio speranţă. "Românii să se ducă în ţara lor", acesta este răspunsul pe care l-a primit femeia de la responsabilii italieni.

Ministrul de externe, Cristian Diaconescu, se întâlneşte în această dimineaţă la sediul MAE cu secretarii de stat din minister pentru a discuta despre cazul românului împuşcat în Italia şi despre evoluţia relaţiilor cu R. Moldova.
 

Mai multe articole despre:
Italia Napoli procuror victimă mafie lăutar