MENIU

Turistul spaţial Guy Laliberte, primul clovn în spaţiu, declară că excursia a meritat fiecare bănuţ

Foto: Realitatea Tv

Turistul spaţial Guy Laliberte, care a plătit peste 35 de milioane de dolari pentru a călători la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, a declarat că excursia merită fiecare cent. El a ajuns în spaţiu pe 2 octombrie şi se va întoarce sâmbătă, pe 10 octombrie.

Pe 2 octombrie, Guy Laliberte ajungea la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale. Şi pentru că era vorba de un fost înghiţitor de flăcări şi fondatorul celebrei trupe de acrobaţie Cirque du Soleil, presa a scris că este vorba de primul clovn ajuns în spaţiu. Guy nu s-a supărat, ba chiar a făcut câteva glume în prima conferinţă transmisă din spaţiu.

"Cea mai bună cascadorie pe care am făcut-o a fost să mă lovesc în aceeaşi zi de vreo 3 ori cu capul de diverse obiecte, încercând să înţeleg cum să mă deplasez în imponderabilitate. În ceea ce priveşte preţul, da, merită fiecare bănuţ şi mai mult chiar", a declarat Guy Laliberte.

Guy s-a bucurat de atenţia pe care a primit-o din partea presei. El a declarat chiar că banii plătiţi pentru această aventură, 35 de milioane de dolari, sunt cea mai eficientă campanie publicitară. Şi nu numai pentru compania de circ pe care o conduce. Laliberte este şi preşedintele fundaţiei One Drop, ce are ca scop lupta împotriva sărăciei prin asigurarea accesului la sursele de apă potabilă.
Mai multe articole despre:
calatorie