MENIU

Turişti din Ungaria vin să-şi facă Revelionul la Sâncrai, în judeţul Cluj

Turiştii din Ungaria sunt impresionaţi de obiceiurile româneşti

Dacă turiştii străini nu s-au grăbit să se cazeze în staţiunile montane din zonă, în lipsa zăpezii, au aglomerat, de Revelion, satele din Transilvania. Principala atracţie: tăierea porcului. Impresionaţi, ungurii şi nemţii cazaţi în pensiunile din Sâncraiu, judeţul Cluj, au imortalizat toate amănuntele sacrificării. Din carnea porcului, bucătăresele au început imediat să pregătească sarmalele şi ciorba pentru noaptea de Revelion.

Cu un pahar de ţuică în mână şi cu aparatul de fotografiat în cealaltă, turişii s-au strâns la tăierea porcului ca în jurul unui foc de tabără. În timp ce gospodinele au început să pregătească din carnea porcului proaspăt tăiat cârnaţi, sarmale şi ciorbă de perişoare pentru noaptea de Revelion, turiştii au plecat să viziteze frumuseţile zonei.

Proprietarii pensiunilor din zonă s-au pregătit cum se cuvine pentru Revelion, în ciuda scăderii numărului de turişti. Preţul unui sejur de patru zile la o pensiune din Transilvania, care include şi petrecerea de Revelion, este de 200 de euro de persoană.