MENIU

Trupul românului ucis în Bolivia a ajuns în Ungaria

Foto: hungarianambiance.com

Trupul neînsufleţit al românului acuzat de tentativă de asasinat la adresa preşedintelui Boliviei, Evo Morales a fost adus duminică seară în Ungaria. Arpad Magyarosi, cetăţean româno-ungar, a fost împuşcat mortal într-o operaţiune antitero a poliţiei boliviene.

Magyarosi a fost împuşcat mortal în Santa Cruz, pe 16 aprilie alături de alţi trei bărbaţi. Poliţia boliviană a explicat că românul făcea parte dintr-o ''grupare teroristă'' care pregătea un complot împotriva preşedintelui Boliviei, Evo Morales.

"Familia a cerut poliţiei ungare autopsierea tânărului, însă poliţia a refuzat, spunând că nu există instrumente legale pentru o astfel de procedură. Aceasta, deoarece decedatul avea cetăţenie română şi a murit în străinătate", a declarat avocatul familiei.

Autorităţile boliviene au dat publicităţii o înregistrare video în care românul Arpad Magyarosi şi doi complici discută despre asasinarea preşedintelui Evo Morales. În imaginile filmate cu telefonul mobil, cei trei pun la cale un atac cu bombă asupra ambarcaţiunii preşedintelui, pe lacul Titicaca.
Mai multe articole despre:
bombă Ungaria poliţie atac Bolivia Repatriere român