MENIU

Trombetta: "CFR mi-a intrat în suflet şi mi-ar fi greu să colaborez cu o altă echipă din România"

Foto: www.sptfm.ro

Fostul antrenor al campioanei României, Maurizio Trombetta, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că a pus mult suflet în munca sa la CFR Cluj ş i-ar fi foarte greu să mai pregătească o altă echipă din Liga I.

"CFR-ul şi suporterii mi-au intrat în suflet şi mi-ar fi greu să colaborez cu o altă echipă din România, aşa cum am făcut-o aici. Am stat cinci luni la Cluj, dintre care două ca antrenor secund şi trei ca principal. Am luat echipa de pe locul 11 şi am adus-o pe locul 5, la 6 puncte de Dinamo şi la egalitate cu Steaua Bucureşti. De la primul meu meci, echipa a jucat 19 partide, ceea ce înseamnă un meci la patru zile", a afirmat Maurizio Trombetta.

Fostul tehnician al clujenilor a spus că are încredere în calităţile sale de principal şi crede că ar fi putut să aducă al doilea titlu pentru CFR: "Sunt dezamăgit şi îmi pare rău că nu pot continua la CFR. Sunt convins că aş fi putut duce echipa pe un drum bun în campionat şi am fi putut recupera punctele faţă de Dinamo. Din păcate, clubul are alte idei şi nu pot decât să accept această decizie şi să le urez multă baftă".

Trombetta a dezvăluit şi momentul în care a aflat că nu va mai fi antrenor la campioana CFR: "Am fost anunţat că se va întrerupe colaborarea imediat după partida cu Mediaş, dar am fost rugat să conduc echipa şi pe Stamford Bridge. În momentul de faţă aştept oferte, vreau să-mi continui cariera de antrenor principal, nu ca secund".

Referitor la Duşan Uhrin, Trombetta a spus: "Nu ştiu cum este în funcţia de consilier sportiv, dar este un antrenor foarte bun".

Maurizio Trombetta a susţinut o conferinţă de presă prin care şi-a luat la revedere de la suporteri şi de clubul CFR Cluj. Acestă întâlnire cu presa a fost programată la o oră după ce campioana a plecat în cantonament în Antalya. Translatorul lui Trombetta ar fi trebuit să fie ofiţerul de presă al clubului clujean, dar, în cele din urmă, italianul a fost nevoit să apeleze la o recepţioneră pentru a-i traduce declaraţiile, dar aceasta nu s-a dovedit a fi cea mai inspirată alegere.

Trombetta a ajuns la CFR Cluj în vara anului 2008, preluând funcţia de antrenor secund, iar din toamnă a fost numit principal, ca urmare a demiterii lui Ioan Andone. Cu el pe bancă, CFR a obţinut 4 puncte la prima participare în Liga Campionilor şi a încheiat turul pe locul 5, cu 29 de puncte, la 6 în spatele liderului Dinamo. La începutul anului 2009, prreşedintele Iuliu Mureşan a anunţat oficial că a renunţat la serviciile italianului.