MENIU

Trofeul Fair-Play pentru Costin Lazăr, Cristi Pustai şi Unirea Urziceni

Foto: NewsIn

Trofeele Fair-Play pentru sezonul 2008/2009 al Ligii I vor merge la mijlocaşul Rapidului, Costin Lazăr, la antrenorul formaţiei Gaz Metan Mediaş, Cristi Pustai, şi la campioana Unirea Urziceni, informează FRF.

În şedinţa de joi a Comitetului Executiv al FRF a fost aprobat referatul Comisiei pentru Fair-Paly, întocmit după evaluarea rapoartelor întocmite de observatorii federali la partidele din stagiunea trecută.

La nivelul Ligii I, cea mai fair-play echipă a fost considerată campioana Unirea Urziceni, iar individual vor fi premiaţi mijlocaşul Costin Lazăr (Rapid) şi antrenorul Cristi Pustai (Gaz Metan Mediaş).

Lazăr şi-a adjudecat trofeul după ce la un meci cu Oţelul Galaţi, la scorul de 2-0 pentru Rapid, l-a atenţionat pe arbitru că acordase în mod eronat penalty după o intervenţie asupra sa. Datorită gestului mijlocaşului rapidist, centralul a schimbat decizia. În cele din urmă, Rapid s-a impus cu scorul de 4-0.

Din eşalonul secund, cele mai fair-play echipe din sezonul trecut au fost desemnate Ceahlăul Piatra Neamţ şi Unirea Alba Iulia. Ambele vor evolua în această stagiune în primul eşalon.

Cei mai fair-play tehnicieni din eşalonul secund au fost consideraţi Constantin Gache (Delta Tulcea) şi Ştefan Stoica (Internaţional Curtea de Argeş).

Tot joi s-a aprobat şi numirea lui Dan Petrescu în funcţia de preşedinte al Comisiei pentru Fair-Play, în locul demisionarului Corneliu Costinescu. Din comisie vor mai face parte Adrian Rămureanu (membru) şi Mihai Pascu (secretar).