MENIU

Tren de călători evacuat în Elveţia, după spargerea unui container cu virusuri ale gripei porcine

Foto: boston.com

Un tren de călători a fost oprit şi evacuat luni seară în Elveţia, după ce un container cu eşantioane ale virusului gripei porcine inofensive pentru om, s-a spart, a anunţat poliţia locală.

Cele opt flacoane cu eşantioane ale virusului erau transportate într-un container special dintr-un triplu strat de plastic şi carton, a explicat pentru AFP Jean-Christophe Sauterel, purtătorul de cuvânt al poliţiei din cantonul Vaud. "Gheaţa carbonică plasată într-un container pentru a asigura conservarea virusului s-a topit, antrenând o creştere a presiunii care a aruncat în aer capacul containerului şi flacoanele", a precizat el.

Trenul a fost blocat la intrarea în gara Lausanne. Cei 60 de pasageri care se aflau în vagonul respectiv au fost izolaţi timp de o oră, până când autorităţile s-au asigurat că virusul era inofensiv pentru om. Convoiul a fost apoi evacuat, a adăugat purtătorul de cuvânt al poliţiei, subliniind că nu a existat "niciun pericol" pentru pasageri şi nici pentru populaţia locală.

Eşantioanele de virus animal, care nu poate contamina oamenii, erau destinate unui centru de cercetare al profesorului Laurent Kaiser, care lucrează la dezvoltarea unui test de diagosticare a gripei umane de origine porcină, a precizat oficialul citat.
Mai multe articole despre:
deces tren Mexic Elveţia virus container gripă porcină