MENIU

Trei timişoreni au ajuns sâmbătă seara la spital, după ce mai multe artificii au căzut în mulţimea de spectatori

Foto: Realitatea TV

Trei persoane au ajuns la spital cu arsuri de gradele II şi III provocate de artificii folosite la Festivalul Bega Bulevard din Timişoara, eveniment care are a avut loc, sâmbătă seară, pe malurile canalului Bega.

La câteva secunde după ce a început jocul de lumini, câteva artificii care erau montate pe stâlpi au căzut şi au explodat în mijlocul mulţimii. Oamenii au spus că nu au fost anunţaţi de faptul că urmează să înceapă focul de artificii şi că, la un moment dat, au simţit căldură la picioare şi au fugit speriaţi, neştiind ce se întâmplă.

Un bărbat şi o tânără care au suferit arsuri de gradele II şi III au fost transportaţi la Clinica de politraumatologie "Casa Austria" din Timişoara, unde le-au fost curăţate rănile. Cea de-a treia victimă, o femeie în vârstă de 62 de ani, necesită intervenţii de reconstrucţie la un picior. Ginerele acesteia a afirmat că va da organizatorii în judecată.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara au susţinut că firma angajată să organizeze focul de artificii avea eliberată autorizaţie şi, de asemenea, avea avizul Poliţiei şi al pompierilor.

Directorul Casei de cultură a Timişoarei, Ion Deheleanu, a declarat că este pentru prima dată când lucrează cu firma de artificiii din Orăştie, iar reprezentanţii firmei au fost sfătuiţi să ia legătura cu Poliţia comunitară, astfel încât la fiecare loc unde erau montate artificii să existe un agent. De asemenea, Deheleanu mai susţine că locul era îngrădit cu panglică roşie şi albă. Reprezentanţii fimei Artificii Orăştie au afirmat că, dacă vor fi găsiţi vinovaţi, îşi vor asuma acest lucru.

Artificiile au costat 4.000 de euro, fonduri alocate din bugetul local.

Mai multe articole despre:
Timişoara arsuri artificii