MENIU

Trei persoane, un adult şi doi copii, au fost omorâte într-o creşă de lângă Bruxelles

Foto: swissrescue.ch

Trei persoane, un adult şi doi copii, au fost ucise cu un cuţit într-o creşă din localitatea Termonde, aflată la 30 de kilometri de Bruxelles, a anunţat poliţia locală şi Ministerul belgian de Interne, citate de AFP.

Trei persoane au fost atacate de un bărbat înarmat cu un cuţit. Atacatorul a rănit şi 20 de copii, potrivit cotidianului Het Laatste Nieuws.

"Un membru al personalului nostru a fost ucis", a declarat prin telefon o angajată a grădiniţei, care a precizat că agresorul nu este un "cunoscut".

Bărbatul a pătruns în clădire în jurul orei 10.00, vineri dimineaţă. De cum a intrat s-a  îndreptat direct către primul etaj, unde se afla creşa, în care se aflau 18 copii, dintre care cel mai mare avea trei ani, şi şase adulţi. 

Bărbatul a reuşit să fugă însă a fost prins de poliţia belgiană. 

"Persoanele care nu au fost rănite au fost transferate într-un centru de primire. Acestea sunt în stare de şoc şi primesc consiliere psihologică. Nu ştim încă cine este autorul crimei", a declarat primarul din Termonde, Piet Buys, citat de site-ul cotidianului Het Laatste Nieuws.

Primele mărturii de la locul incidentului susţin că agresorul avea faţa pictată în negru şi alb, potrivit aceluiaşi cotidian. 

Mai multe articole despre:
Bruxelles copii creşă ucis cuţit