MENIU

Trei filme româneşti participă la Festivalul de Film Independent de la Buenos Aires

Foto: metropotam.ro

"Pescuit sportiv", "Boogie" şi "Elevator" sunt filmele româneşti care vor participa, în perioada 25 martie - 5 aprilie, la Festivalul Internaţional de Film Independent de la Buenos Aires, potrivit NewsIn.

Distins cu premii la festivalurile internaţionale de film de la Veneţia, Salonic, Estoril şi Palm Springs, "Pescuit sportiv" este difuzat în cinematografele din România începând cu 13 februarie. Scenariul filmului urmăreşte secvenţe din viaţa unui cuplu în criză, care ajunge într-o situaţie limită după accidentarea unei tinere. Cei doi decid să ascundă acest lucru, renunţând la principii. Din distribuţie fac parte Ioana Flora, Adrian Titieni, Maria Dinulescu şi Cătălin Ungureanu. Scenariul şi montajul sunt semnate tot de Adrian Sitaru.

Debutul în lungmetraj al regizorului Adrian Sitaru, "Pescuit sportiv", va putea fi vizionat în trei zile consecutive, respectiv 1, 2 şi 3 aprilie, în vreme ce pelicula scrisă şi regizată de Radu Muntean, "Boogie", va fi proiectată în zilele de 26, 27 şi 30 martie.

Câştigător al premiului pentru cel mai bun scenariu la Festivalul Internaţional de Film de la Hamptons din 2008, şi cea mai bună regie la TIFF 2008 şi Premiile Gopo 2009, filmul "Boogie", cu Dragoş Bucur şi Anamaria Marinca în rolurile principale, prezintă povestea unui bărbat aflat în vacanţă cu familia, la mare, care se întâlneşte cu doi foşti colegi şi încearcă, împreună cu ei, să reediteze aventuri din liceu.

"Elevator", care a primit "Premiul pentru debut" la TIFF 2008 şi "Tânără speranţă" la Premiile Gopo 2009, are o acţiune care se desfăşoară în interiorul unui lift, unde un băiat(Cristi Petrescu) şi o fată(Iulia Vereş) ajung captivi, în încercarea lor de a se izola, pentru un timp, de restul lumii. Pelicula va fi rula pentru publicul argentinian în zilele de 31 martie, 2 şi 3 aprilie.