MENIU

Trei doctoriţe şi o farmacistă, trimise în judecată pentru eliberare de droguri pe reţete false

Foto: sxc.hu

Procurorii DIICOT au trimis în judecată trei doctoriţe şi o farmacistă, din Bucureşti, care sunt acuzate de trafic de droguri şi eliberare de droguri de mare risc pe bază de reţete falsificate, în schimbul unor importante sume de bani.

Doctoriţele Georgeta Mioara Mihăilescu, Claudia Georgiana Popescu şi Irina Pîrvan şi farmacista Cristiana Nicoleta Bugaru sunt acuzate de trafic ilicit de droguri de mare risc, eliberare de droguri de mare risc pe baza unei reţete medicale falsificate sau a unei reţete medicale prescrise fără ca aceasta să fie necesară din punct de vedere medical, înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi constituire de grup infracţional.

În perioada ianuarie 2005 - februarie 2007, Nicoleta Cristina Bugaru a primit de la medicii Georgeta Mioara Lăcrămioara Mihăilescu, Claudia Georgiana Popescu, Elena Diaconu, Antoaneta Caramete, Anna Maria Tripa, Irina Pîrvan şi alţii din judeţul Ilfov, un număr important de reţete medicale compensate, în care figurau date necorespunzătoare realităţii, reţete în care respectivii medici au prescris medicamente pentru anumite boli, apoi, în baza acestor reţete, completate cu datele necesare eliberării fictive a medicamentelor, farmacia SC Santefarm SRL Chiajna a solicitat la Casa de Asigurări de Sănătate Ilfov decontarea medicamentelor compensate, spun procurorii.

Totodată, procurorii au stabilit că persoanele care figurează în majoritatea reţetelor medicale nu au ridicat medicamentele prescrise.

Valoarea totală a prejudiciului creat bugetului de asigurări de sănătate este de 638.371,17 lei, sumă pentru care Casa de Asigurări de Sănătate Ilfov s-a constituit parte civilă. 

Medicul Georgeta Mioara Lăcrămioara a prescris codeină şi xanax, care conţin substanţe ce intră sub incidenţa Legii nr. 143/2000 privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri, iar această prescriere nu era necesară din punct de vedere medical, respectiv, persoanele pentru care s-au prescris medicamentele nu au fost consultate şi nici nu le-au ridicat.

Cauza a fost trimisă spre soluţionare Tribunalului Bucureşti.