MENIU

Trei dintre cele şase porţi ale cetăţii din Alba-Iulia pot fi vizitate de turişti

Foto: RTV
Alba-Iulia are cea mai mare cetate din sud-estul Europei

Cartea de vizită a Cetăţii Alba Carolina din Alba Iulia este reprezentată de porţile care asigură intrarea în fortăreaţa de secol XVIII. Dintre cele şase porţi iniţiale se mai păstrează doar trei, iar acestea au fost redate circuitului turistic.

Poarta a treia a cetăţii Alba Carolina din Alba Iulia care asigură accesul în fortăreaţa propriu-zisă, bogat ornamentată, este specifică pentru sculptura barocă din Transilvania. A fost redată circuitului turistic la sfârşitul anului trecut, după aproape zece ani de la începutul lucrărilor de restaurare. Cetatea Alba Carolina scoate la iveală un trecut de care localnicii sunt mândri. Şi pentru care specialiştii au făcut tot posibilul să îl readucă la lumină.

După 15 august, încă două monumente ale cetăţii vor putea fi admirate de turişti. Turiştii pot vizita de asemenea porţile unu şi patru, care adună la un loc o mulţime de monumente străvechi.

Cel mai impresionant spectacol oferit de cetatea din Alba Iulia rămâne însă schimbarea gărzii, aşa cum se făcea în armata imperială.

Mai multe articole despre:
turişti vizite oaspeţi fortăreaţă porţi