MENIU

Trei candidaţi la titularizare au fost eliminaţi din examen, în Capitală, pentru tentativă de copiat

Foto: NewsIn

Circa 85% dintre ei 4.800 de candidaţi din Capitală înscrişi la titularizare s-au prezentat, miercuri, la examen, trei dintre ei fiind eliminaţi pentru tentative de copiat, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.

"Noi considerăm că organizarea a fost foarte bună. Nu am înregistrat probleme", a adăugat Banu. În ceea ce priveşte verificarea dosarelor candidaţilor, care a creat probleme în unele judeţe, reprezentantul ISMB a spus că nu a fost cazul în Bucureşti. Un exemplu de probleme a fost la Hunedoara, unde peste 50 de candidaţi la titularizare au fost anunţaţi miercuri, după intrarea în săli, că nu pot susţine examenul pentu că au absolvit specializări neacreditate de la Universitatea "Spiru Haret".

"Ministerul a cerut clar ca toate dosarele să fie atent verificate. Noi am făcut asta în timp util, iar lista cu candidaţi admişi pentru susţinerea examenului a fost anunţată cu mai bine de două săptămâni în urmă", a explicat Banu.

În Capitală, cele mai multe posturi disponibile la examenul de titularizare sunt cele de educatoare, învăţătoare şi profesori de sport. Concurenţa masivă se înregistrează la discipline unde sunt disponibile foarte puţine posturi. Astfel, 104 candidaţi concurează pentru un singur post de profesor de chimie, 203 au dat examen pentru cinci posturi de profesor de geografie, iar situaţii similare se înregistrează la fizică, biologie şi limba română. 

La nivelul întregii ţări, s-au înscris la examen circa 70.000 de candidaţi, care concurează pe aproape 13.270 de posturi titularizabile. Rezultatele concursului vor fi anunţate pe 24 iulie, urmând ca până pe 31 iulie să se facă repartizarea pe posturi.

Mai multe articole despre:
profesori examen inspectorat şcolar copiat