MENIU

Transsexualul spaniol, însărcinat cu gemeni, a pierdut sarcina

Foto: postchronicle.com

Un transsexual spaniol, gravid în şase luni cu gemeni, a pierdut sarcina, relatează cotidianul El Mundo, citat de AFP.

Ruben Noe Coronado, în vârstă de 25 de ani, născut femeie, a declarat pentru ziar că intenţionează să rămână din nou însărcinat.
După ce medicii i-au explicat partenerei sale că nu poate avea copii, Coronado, născut Estefania, a decis să întrerupă procesul de schimbare de sex, păstrându-şi organele feminine de reproducere, pentru a putea avea un copil prin inseminare artificială.

În luna martie, el a anunţat că aşteaptă gemeni, care se vor naşte în septembrie. "Am început să am unele probleme săptămâna aceasta", a declarat transsexualul pentru ziar. "Au existat zile când burta mea era puţin cam jos, ceea ce m-a surprins. Am fost la medic şi a trebuit să fac chiuretaj", a adăugat el.

Coronado urma să reînceapă procesul de schimbare de sex după naşterea gemenilor. El a anunţat, însă, că vrea să rămână din nou gravid.

O lege care a intrat în vigoare anul trecut le permite spaniolilor care au probleme de "identitate sexuală" şi care au făcut tratamente hormonale sau endocrinologice să îşi schimbe sexul fără intervenţie chirurgicală.

În Statele Unite, un transsexual în vârstă de 35 de ani, născut femeie, a dat naştere unui al doilea copil marţi.

Mai multe articole despre:
Spania avort sarcină transsexual chiuretaj