MENIU

Traian Băsescu şi omologul său grec au discutat despre necesitatea extinderii UE

Foto: comunicatemedia.ro

România şi Grecia vor trece cu bine peste criza economică. Este concluzia la care Traian Băsescu şi omologul său grec au ajuns după întâlnirea pe care au avut-o miercuri la Atena.

Traian Băsescu şi Karolos Papoulias au căzut de acord că extinderea Uniunii Europene trebuie reluată cât mai grabnic. În acest context, şeful statului şi-a exprimat opţiunea ca atât Republica Moldova, cât şi Turcia să se afle printre ţările care vor adera la Uniune.

"Vizita mea are rostul analizării în comun cu partenerii greci a situaţiei regionale precum şi a evoluţiilor din interiorul Uniunii Europene legate de formarea noii Comisii şi de plasarea unor agenţii în ţările Uniunii Europene", a spus Traian Băsescu.

Băsescu i-a îndemnat pe românii din Grecia să meargă la vot pe 7 iunie

Preşedintele i-a îndemnat pe românii din Grecia să meargă la vot pe 7 iunie, pentru a da măsura ataşamentului României faţă de valorile europene, şi a răspuns, în glumă, unui participant la întâlnire că dacă nu ştie cu cine să voteze, îi face el o recomandare.

Şeful statului s-a întâlnit la Ambasada României din Atena cu un grup de cetăţeni români care locuiesc în Grecia iar unul dintre participanţi i-a semnalat preşedintelui că nu există informare, campanie electorală, în perspectiva europarlamentarelor din 7 iunie, motiv pentru care cetăţenii români cu dept de vot din Republica Elenă nu-i cunosc pe candidaţi.

"Vreau să vă fac o recomandare dacă tot nu ştiţi cu cine să votaţi, dar mă abţin!", a spus şeful statului, în glumă, stârnind aplauzele şi râsetele românilor prezenţi la întâlnirea de la Ambasadă.

"Am glumit, dar era păcat să nu fac o glumă pe tema asta", a continuat Băsescu, a cărui replică a fost alimentată în continuare de faptul că următorul vorbitor s-a prezentat drept "reprezentantul PDL în Atena". "Ia uitaţi!", a izbucnit în râs preşedintele, întrebându-l pe democrat-liberal dacă a intrat în campanie.

Joi preşedintele merge la Muntele Athos

În cea de-a doua zi a vizitei de stat, Băsescu se va deplasa la Muntele Athos, unde va avea întrevederi cu membrii Kinotitei - organism de conducere al Muntelui Athos format din reprezentanţii celor 20 de mănăstiri - şi cu reprezentanţii celor două schituri româneşti, Schitul Sfântul Ioan Botezătorul-Prodromu şi Schitul Sfântul Dumitru-Lacu, şi va participa la slujbe religioase oficiate de mănăstirea Marea Lavră şi de Schitul românesc Sfântul Ioan Botezătorul.

Mai multe articole despre:
UE Traian Băsescu Grecia vizită Muntele Athos