MENIU

Traian Băsescu: Puterea politică, puterea Bisericii Ortodoxe şi puterea românilor se aşează din nou la un loc

Foto: realitatea.net

Traian Băsescu care a participat la slujba de sfinţire a bisericii din curtea Palatului Cotroceni le-a mulţumit tuturor celor care au contribuit la reconstrucţia lăcaşului de cult.

"Complexul Cotroceni este prin toată istoria lui locul unde s-a împletitit cultura, credinţa în Dumnezeu şi puterea politică. De 60 de ani, însă, complexului Cotroceni îi lipsea una din componentele de bază a puterii politice, îi lipsea simbolul credinţei. De 60 de ani aici, până astăzi, nu s-a mai săvârşit o liturghie. E un moment  de bucurie un moment în care istoria adevărată, adică  puterea politică, puterea bisericii Ortodoxe şi puterea românilor se aşează din nou la un loc", a spus Traian Băsecu.

"Raportul prin care am condamnat crimele comunismului nu ar fi fost dus de mine până la capăt dacă Biserica Cotroceni, dărămată în 1984, nu ar fi redată românilor", a adăugat şeful statului.

Câteva mii de oameni au participat la ceremonia de sfinţire a bisericii ridicate în curtea Palatului Cotroceni. Biserica a rămas deschisă până la miezul nopţii.

Mai multe articole despre:
Traian Băsescu slujbă liturghie contrucţie